Burun Estetiğinde Simülasyon Çalışması


Burun Estetiğinde Simülasyon Çalışması

Bu yazımızda sizlere burun estetiği ameliyatlarında ve birçok alanda kullanılan simülasyon çalışmasından ve amaçlarından bahsedeceğiz. İlk olarak simülasyon kelime anlamı nedir? ile başlayalım.

Latince kökenli bir kelimeden türeyen simülasyon kelimesi, etimoloji incelendiğinde ''taklit, benzer'' manasına gelmektedir.

Simülasyon diğer adıyla benzetim, teorik yada fiziksel gerçek bir sistemin bilgisayar ortamında modellendikten sonra bu model ile sistemin işletilmesi amacına yönelik olarak, sistemin davranışını anlayabilmek veya değişik stratejileri değerlendirebilmek için deneyler yürütülmesi, bu sistemin özelliklerini ve davranışlarını bilgisayar aracılığıyla değerlendiren tekniktir.

Günümüzdeki teknoloji sayesinde, burun estetiği yaptırmak isteyenler nasıl bir buruna sahip olabileceklerini önceden görebilirler. Yüze yakışan burnu önceden görebilmek adına tasarlanmış birçok simülasyon programı mevcut. Bu programlar kullanılarak profesyonel stüdyoda çekilen fotoğraflar ile elde edilebilecek sonucu göstermek mümkündür.





Ancak burada mühim olan, yapılan hiç bir simülasyon çalışması ameliyattan sonra alınacak sonuç ile birebir olacağını göstermez. Burun estetiğinde simülasyon çalışmasının amacı, burun estetiği ameliyat olacak kişinin ameliyattan sonraki değişimini ameliyattan önce görebilmesidir. Böylelikle ameliyattan sonra değişimini gören kişi psikolojik olarak da kendisini hazırlar. Hiç bir hekim veya hiç bir kurum ameliyat öncesinde yapılan simülasyonun aynısı olacağının garantisini vermez, veremez.



Referans;

www.suleymantas.com.tr
www.drsuleymantas.com
www.tasklinik.com


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Thick skinned rhinoplasty

Closed Atraumatic Rhinoplasty