Kalın Derili Burun Estetiği


Kalın Derili Burun Estetiği

Burun estetiği ülkemizde ve dünya da en çok yapılan estetik operasyonlar arasında yer almaktadır. Burun, yüzümüzde en dikkat çeken, ifadeyi değiştire önemli organımızdır. Doğal görünen, yüz ile orantılı bir buruna sahip olmak hem kadınların hem erkeklerin hayalidir.
Burun estetiği burnun iskeletini oluşturan kemik ve kıkırdak dokuların deri ve mukozadan ayırarak şekillendirildiği ameliyattır. Cildin yapılan işlemlere adapte olarak kemik ve kıkırdakların şeklini alması beklenmektedir. Burada görünümü en çok etkileyen ve söz sahibi olan doku deridir, derinin kalın veya ince olması iyileşme sürecini bi hayli etkilemektedir.

Kalın Derili Burun Ne Demek?
Kalın derili burun, doktorlar tarafından en zor burunlar arasında yer almaktadır. Normal burun tiplerine göre cildin daha kalın olduğu ve şekillendirme sırasında daha çok dikkat gerektiren burun tipidir. Peki cildimizin kalın olduğunu nasıl anlayabiliriz?
·         Kalın derili buruna sahip olanlar genellikle cilt yağlanması problemi yaşarlar.
·         Burun kanatları kalındır.
·         Burun ucu etli yapıya sahiptir.
·         Burun genellikle gözenekli yapıya sahiptir.
Burnunuz yukarıda belirttiğimiz özelliklere sahip ise kalın derili burun grubunda yer alıyorsunuz demektir.

Kalın Derili Burun Estetiği Süreci Nasıl Olur?
Kalın deriye sahip kişiler genellikle daha küçük bir buruna sahip olmak isterler, önemli olan küçük bir burundan ziyade yüze yakışan ve doğal bir buruna sahip olmaktır. Burun ameliyatına karar verdikten sonra konuda deneyimli, başarılı ve dürüst bir doktor ile görüşüp ameliyat sonrası şekil ve beklentiler hakkında bilgi edinmelidir. Kalın derili burunlar, diğer burun tipleri arasında dezavantajlı olarak değerlendirebilir.,

 İnce derili burunlar da deri kemik ve kıkırdakların şeklini çok rahat alabildiği için yapılan işlem daha net görülebilmektedir. Ancak kalın derili burun estetiğinde durum biraz daha farklıdır çünkü ameliyat sırasında kemik ve kıkırdak dokuya verilen şekli bir yorgan misali örttüğü için yapılan işçilik dışarıya pek yansıyamaz. İnce derili burunlarda iyileşme süreci yaklaşık 1 yıl olurken kalın derili burunlarda iyileşme süreci 1.5-2 yıl olabilmektedir.

Size bu durumu bir misal vererek anlatmak isterim. Kalın derili burun için, 100 kg olan kişiye bir mont giydirdiğimiz de nasıl görünüyor ise aynı kişi 50 kg olduğun da aynı montu giyer ise dışarıdan değişim tam anlamıyla fark edilemeyecektir. 
İnce derili burun için ise, 100 kg olan kişiye bir tişört giydirdiğimizde ki görünüşü ile aynı kişi 50 kg olup aynı tişörtü giydiğinde ki değişimi gözle görülecek kadar farklıdır. İşte ince derili ve kalın derili burun estetiğini  gözünüz de bu şekilde canlandırabilirsiniz.

Kalın Derili Burun Estetiği öncesi istenilen sonucu almak için bir tedavi süreci gerekmektedir. Sizlere bir sonraki yazımız da kalın derili hastalarımızın tedavi süreçlerinden bahsedeceğim.



Referanslar


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Thick skinned rhinoplasty

Closed Atraumatic Rhinoplasty