TAŞ KLİNİK MUAYENE ÖNCESİ HAZIRLIKLAR


TAŞ KLİNİK MUAYENE ÖNCESİ HAZIRLIKLAR

İlk İletişim;
İlk İletişim hasta açısından farklı değerlendirmeler yapılarak ulaşım sağlayabilirler. Daha önce hiç ameliyat olmayan ama ameliyat olmak isteyen bir hasta iletişimi ile daha önce ameliyat veya muayene olmuş bir çok doktor araştırması yapmış bu iki birey arasında ciddi farklar bulunmaktadır. İlk iletişimde hastalar önce Doktorun başarısını sonrasında ise fiyat ile bilgi alırlar. Ameliyat olmaya karar  verenler diğer prosedürleri bilmeleri ve ona göre hareket etmeleri gerekmektedir.



Video Prosedürleri;
Hastalarımız bize ulaştıkları zaman video taleplerini duyduğu zaman genelde “ya bunları zaten muayene geldiğimiz zaman yapacağız direk gelsem? Muayene randevusu verseniz olmaz mı?” diye tepki alırız. Video prosedürleri hem hasta hem de Doktor tarafından çok önemlidir. Video gönderen hastaların ön değerlendirmeleri yapılır. Bir bilgi toplanması değerlendirme için en önemli kriterdir. Bilgiler hastadan fiziksel muayene öncesin de video ile talep edilir.

Videoda talep edilen başlıklar;

Hastanın kendisini tanıtması
Ön değerlendirme için video gönderecek olan kişi, çekime başladığında kendisini detaylıca tanıtması önemlidir. Böylelikle olası karışıklıklar önlenecektir.

Hasta kaç yışındadır?
Her Estetik ameliyatta olduğu gibi hastaların belli bir duygusal olgunluğa erişmiş olmaları gerekmektedir. Bu nedenle özel durumlar dışında 18 yaşından önce estetik ameliyat yapılması tavsiye edilmez. 40 yaş üstü hastaların cilt kalınlaşması ve elastikiyetini yitirmesi nedeniyle teknik açıdan daha zordur. 40 yaş üzerinde estetik ameliyat talep eden hastaların psikolojik açıdan iyi değerlendirilmeleri gerekmektedir.

Hastanın istediği nedir?
Hastaların istekleri çok önemlidir. Öncelikle bu durumda olacağı ameliyatın yüzde yüz kesin bir sunuç, garanti verilemeyeceğini bilmesi gerekmektedir. Olacağı estetik ameliyat hakkında iyi araştırma yapması ve bu olacağı ameliyatın iyi yanı olduğu kadar bir takım  risklerinin de olduğunun farkında olması gerekmektedir. Hiçbir ameliyattan yüzde yüz sonuç beklememiz gerekmektedir. Olabilecek en iyi sonuç hastaya yapılmaktadır.

Bu ameliyattan beklentisi nedir?
Hastanın beklentisinin ne olgunu bilmemiz gerekmektedir. Örneğin kalın derili bir hastanın burnunun ameliyattan sonra Angelina Jolie burnu beklemesi ameliyattan sonra hastanın büyük bir hayal kırıklı yaşamasına neden olacaktır.  

Alerjisi var mı?
Muayene öncesinde video değerlendirmesi yapıldığında alerjisi olan birinin muayeneye gelmeden önce alerji testi yaptırması istenebilir. Muayene esnasında en kaliteli hizmeti verebilmek için önemli bir detaydır.

Sigara kullanıyor mu?
Sigaranın insan vücuduna zararları oldukça fazladır. Sigarayı bıraktıktan sonra ameliyat olabilmeniz için hiç sigara kullanmadığınız 6 aylık bir süreç olması gerekmektedir. Çünkü sigaranın zararlı maddeleri vücuttan 6 ay sonra temizlenmeye başlar. Ameliyattan sonra sigara tüketimi de ameliyattan öncesi gibi tamamen hayatınızdan çıkarılmalıdır.

Herhangi bir hastalığı var mı?
Ameliyat olacak birinin önemli bir hastalığı var ise hayati değer taşıyor ise biliyorsunuz ki burun estetiği insan hayatında elzem değildir yani ameliyat olmasa da olur.

Daha önce ameliyat olmuş mu?
Daha önce ameliyat olmuş ancak henüz ameliyat olalı 2 ay geçmiş daha önce ameliyat olduğu Doktorun kendisine yardımcı olamayacağını düşünüp araştırdığı güvendiği başka bir Doktora muayeneye gelmek istemektedir. Ancak daha önce ameliyatı olmuş birinin iyileşme süreci bir yıldır. Bu süreç içerisinde muayene olamaz kendi doktorunun takibinde kalmaktadır. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra muayene randevusu oluşturulabilir.

Sürekli kullandığı bir ilaç var mı?
Hastaların kullandığı bazı ilaç ameliyat için engel olabilmektedir veya ameliyattan önce ilaç kullanmayı bırakması istenebilir. Ameliyat veya anestezi için sürekli kullandığı ilaç tehlike arz eder ise estetik ameliyat için uygun değil demektedir. Mecbur kalmadıkça ameliyat olması önerilmez.

Video Değerlendirme Sonucu Nasıl Yapılır?
Bu hastaların önden süzgeçten geçirilmeleri gerekmektedir. Fiziksel muayene öncesinde hem hastaların zaman + muayene ücreti hem de Doktor Beyin zamanını harcamamış oluruz. Bu değerlendirme süreci ortalama 2 veya 3 günden fazla sürebilmektedir. Değerlendirme sonucuna göre hastalara dönüş yapılır ve gerekli bilgilendirmeler hasta tarafına iletilir.




Referaslar;
www.suleymantas.com.tr
www.drsuleymantas.com
www.tasklinik.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Thick skinned rhinoplasty

Closed Atraumatic Rhinoplasty