GÖZ KAPAĞI AMELİYATINDA EN ÇOK MERAK EDİLEN 10 SORU

GÖZ KAPAĞI AMELİYATINDA EN ÇOK MERAK EDİLEN 10 SORU

Yüz estetiğine genel olarak bakıldığı zaman yaş ile birlikte oluşan sarkmalar, deformasyonları gidermek yönünde yapılan işlemlerdir. Yüz üst kısımdan başlayacak olursak alın, göz kapakları sarkması, göz kapaklarındaki fazla deri, göz altlarında oluşan fazla deri, orta yüzde oluşan sarkmalar, çukurluklar, gıdı bölgesindeki sarkmaları önlemek için yapılan estetik operasyonlardır. Bu operasyonlar ayrı ayrı yapıldığı gibi komplike bir ameliyat ile deformasyonlar düzeltilebilmektedir. Bugün ki yazımızda göz kapağı ameliyatında en çok merak edilen 10 suruyu bugün değerlendireceğiz.

Üst Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Üst göz kapağı ameliyatı sarkan ve düşük görünen göz kapağını düzelterek daha estetik bir hale gerilmektedir. Otuzlu yaşların başından itibaren üst göz kapağında yığılma ve sarkmalar oluşmaya başlar. Göz kapağının boyu uzar ve göz kenarlarında kaz ayakları dediğimiz kırışıklıklar oluşur. Üst göz kapağı ameliyatı ile bu sorunlar giderilebilir.

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz kapağı ameliyatı da kesi, yani ameliyat izinin yeri çok önemlidir. Üst göz kapağında bunu mutlaka göz kapağının üst kapağı derisi ile katlantı yapıldığı yerin bileşkesinden yapılmaktadır. Bu durum ekstra avantaj sağlamaktadır. İleri yaşın etkisi ile göz kapağı düşüklüğü, gözün iris tabakasının üzerini örttüğü için görmeyi azaltabilir. Dolayısıyla göz kapağının kaldıraç kasındaki müdahaleleri de aynı kişiden yapılabilmektedir.

Alt Göz Kapağı Nedir?

Otuzlu yaşların ortalarından itibaren gözaltı torbalarında çökmeler ve morluklar gelişebilir. Gözaltı torbaları ile yanağı ayıran gözyaşı adı verilen derin bir hat oluşabilir. Bu durum ise yüzde estetik ameliyatı olmayı gerektirebilir Alt göz kapağı ameliyatı ile bu sorunlar giderilebilir.

Alt Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Alt göz kapağının dışında uygulanan alt göz kapağı kesisi (subsilier) kirpiklerinin hemen altından deri ve kas geçişinden sonra göz yuvasını çevreleyen yapıları destekleyen orbital septuma ulaşarak göz altı torbaları düzeltilir. Göz kapaklarını içte ve dışta göz çukuru kemiklerine tespit edilen liflerde gevşeklik söz konusu ise veya alt göz kapakların yerleşimi doğal değil ise daha doğal ve daha güzel görünüm için kantus yeri değiştirilerek göze şekil verilebilmektedir.

Üst Göz Kapağı ve Alt Göz Kapağı Kaç saat sürer?

Üst göz kapağı ameliyatı 30 ile 45 dakikadır. Alt göz kapağı ameliyatı ise ek işlemlere gere 1 – 1,5 saat sürebilmektedir.

Üst ve Alt Göz Kapağı Ameliyatı Aynı Anda Yapılır Mı?

Üst ve Alt göz kapağı ameliyatı aynı anda yapılabilir. Doktor muayenesi sonrası hem alt hem üst göz kapaklarınızda deformasyonlarınız var ise planlamanız iki operasyon tek ameliyat şeklinde yapılabilir.

Üst ve Alt Göz Kapağı Lokal Anesteziyle Mi Yapılır?

Sadece göz kapağı ameliyatı ise lokal anestezi altında yapılabilmektedir. Alt göz kapağı ameliyatı ise genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir.

Üst ve Alt Göz Kapağı Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılır?

Genel olarak alt ve üst  göz ameliyatı otuzlu yaşlarından sonra belirtileri başladığı için otuzlu yaşlarından sonra muayene olduğu Doktor tarafından operasyon planlaması yapılabilir.

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Sadece Estetik İçin Mi Yapılır?

Sadece estetik amaçlı yapılmaz, üst deri fazla sarkmadan dolayı görüş açısını azaltabilir. Belli bir seviyeden sonra operasyon zorunlu hale gelebilir.

Üst ve Alt Göz Kapağı Ameliyatız Düzeltilebilir Mi?

Elbette teknolojinin ilerlemesi bir çok ameliyatları daha kolay ve hızlı hale getirmiş olsa da günümüzde ameliyatsız üst ve alt göz kapağı ameliyatı tedavisi mümkün değildir. 


Göz kapağı ameliyatında en çok merak edilen 10 soru hakkında yazımız umarım sizler için keyifli ve bilgilendirici olmuştur. Sayfamızda ve referans linklerimizden diğer yazılarımıza okuyabilirsiniz. 






Referanslar; 

https://www.tasklinik.com/category/blog/

https://www.suleymantas.com.tr/yuz-estetigi/#





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HOW TO CHOOSE THE BEST RHINOPLASTY SURGEON?