Burun Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Burun Ameliyatı  Sonrası  İyileşme Süreci

Burun estetiği olmak isteyenler, iyi bir doktor bulduktan ve gerekli güven ortamı sağlandıktan sonra ameliyat  aşamasına geçerler. Peki, herşey ameliyata kadar mı? Elbette değil.Asıl süreç işte şimdi başlıyor.  Bu yazımızda sizlere burun ameliyatından sonra iyileşme süreci konusunda detaylı bilgiler vereceğiz.

Daha önceki yazılarımızda  da bahsettiğimiz gibi  burun ameliyatı  açık teknik ve kapalı teknik ile yapılmaktadır. İyileşme süreci  de iki teknik kıyaslandığında farklılıklar göstermektedir.

Açık teknik ile burun ameliyatı sonrası iyileşme süreci
Açık teknik ile yapılan burun ameliyatlarında burun ucu kesilir. Dokular kaldırılarak kemik ve kıkırdak dokulara istenilen şekil verilmektedir. Her ne kadar okurken kolaymış gibi gelse de açık teknik ile yapılan ameliyatlar da iyileşme süreci daha uzundur. Sebebi, dokuların kaldırılması sırasında çoğunluk ile sinir, kan damarları ve yumuşak dokular hasarlanma ihtimali yüksek olduğu  için hissizlik,  şişlik, göz içerisin de kan toplanması, yanaklara inen morluklar vs. görülebilmektedir. Tüm bunlar iyileşme sürecinin daha uzun sürede tamamlanmasına etki eder.

Kapalı Teknik İle Burun Ameliyatı  Sonrası İyileşme Süreci 
Kapalı teknik ile yapılan burun ameliyatların da burun ucu kesilmeksizin  burun delikleri içerinden girilerek yapılmaktadır. Burun içerindeki yumuşak dokular zar altından kaldırıldığından yumuşak dokular , burnu besleyen damarlar ve sinirlere dokunulmadığı için iyileşme süreci daha hızlı olmaktadır. Kapalı teknik açık tekniğe kıyasla ameliyatı yapan hekim açısından daha zordur. Ameliyat olan hasta açısından bakıldığında ise daha avantajlıdır. Çünkü ameliyat sonrası şişlik ve/veya  morluk minimum,  iyileşme süreci maksimumdur. İyileşme sürecinin maksimum olması  istenilen sonuca daha hızlı ulaşılmasını sağlar.



                            
     
Burun Ameliyatı Sonrası Öneriler

Burun ameliyatı sonrası iyileşme sürecini olumlu etkileyecek maddelere tek tek göz atalım;
  •         Ameliyattan hemen sonra  soğuk uygulamaya mutlaka başlanmalı, taburcu olana kadar düzenli aralıklarla devam etmelidir.
  •         Başın altına  2 veya 3 yastık konularak yüksekte olması sağlanmalıdır.
  •        Protein zengin beslenilmeli ve bol su içilmelidir.
  •         Burun ameliyatından sonra hasta olmamaya özen gösterilmelidir.
  •         Yorucu ve efor gerektiren ( cinsel ilişki) faaliyetlerden kanama ihtimalini arttıracağından bir süre uzak durulmalıdır.
  •          Darbe alınmaması son derece önemlidir.
  •          Kaliteli istirahat edilmelidir.
  •          Kısa kısa yürüyüşler yapılabilir.
  •          Ilık bir duş ile kendinizi daha rahat hissedersiniz.
  •          Öksürmek, hapşırmak, ıkınmak,ağır bir şey kaldırmak, yere eğilmek-kalkmak kanama riskini arttıracağı için uzak durulmalıdır.
  •        Kan sulandırma içeriği olan herhangi bir şey kullanılmamalıdır(Aspirin,Coraspirin,bitki çayları,limon vb).
  •          Ameliyat sonrası önemli faktörlerden birisi ise masajdır.  Yapılan işleme göre ameliyattan sonra doktorunuzun size göstermiş olduğu masajı düzenli ve efektif olarak yapmalısınız
 Saydığımız bu maddelere bir çok şey eklenebilir ancak en önemlisi ve en çok dikkat edilmesi  gereken konu pozitif düşünmektir. Pozitif düşündüğünüz sürece tüm olumsuzlukları kendinizden uzaklaştırırsınız. Burun ameliyatı sonrası iyileşme sürecini etkileyen esas nokta budur.



                  
https://www.suleymantas.com.tr/burun-estetigi/#Burun_Estetigi_Sonrasi_Sekli_Ne_Zaman_Oturur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HOW TO CHOOSE THE BEST RHINOPLASTY SURGEON?

Thick skinned rhinoplasty