Kalın Deri Tedavi Yöntemleri


Kalın Deri Tedavi Yöntemleri

Bir önceki yazımızda sizlere kalın derinin ne demek olduğunu kalın derili olduğunuzu nasıl anlarsınız bu konulardan bahsetmiştik. Bu yazımız da sizlere kalın deri tedavi yöntemlerinden bahsedeceğim.
Öncelikle belirtmek istediğim kalın derinin kendi içerinde çeşitleri vardır ve tedavinizin tercihi ona göre yapılmaktadır. Kalın derinin çeşitlerine göz atacak olur isek;
• Dermis dediğimiz kısmı kalın olan burunlar(bunlar nispeten daha kolay şekillendirilir).
• Hem dermis hem yağ dokusu fazla olan kalın derili burunlar(bunlar ameliyata çok uygun görmediğimiz grubu oluşturur)
• Dermisi büyük porlu ve çok sık yağlanan, sivilcelenen burunlar(bunlar ilaç tedavisi sonrası ameliyata uygun gördüğümüz kalın derili burunlardır).
 Sizlere bahsedeceğim kalın deri tedavi yöntemleri dermisi büyük porlu ve çok sık yağlanan sivilcelenenler için.

  1.          Dermoroller tedavisi
  2.          Dermapen tedavisi
  3.          Ablatif Karbondioksit franksiyonel lazer
  4.          A vitamini tedavisi

 1- Dermoroller
Silindir şeklinde bir aparatın çevresine sıra ile yerleştirilen yüzlerce titanyum mikro iğneden oluşan bir el cihazıdır. Bu iğneler 0,5 veya 2 milimetre uzunlukta, 0,1 milimetre çapındadır. Kullanılan iğneler titanyum olduğu için paslanmaz niteliktedir. Dermorollerı cilt yüzeyinde yukarı aşağı ve çapraz hareketler ile gezdiriyoruz. Dermoroller üzerindeki iğnelerin giriş çıkışı ile ciltte kökleyen salgılanması artıyor ve sıkılaşma gerçekleşiyor. Böylelikle cildimizde gözle görülür bir değişim oluyor cildimizi tuttuğumuzda elimize gelen dokunun 5-7 ay kullanımdan sonra daha sıkı hale geldiğini görüyor olabilirsiniz.

                                     

2- Dermapen
Günümüzde en etkili kullanım alanı dermapen olan mikro iğneleme ile yapılan cilt gençleştirme uygulamaları, aslında 1950'li yıllardan beri dermatologların kolajen üretimini artırmak için faydalandıkları işlemlerden biridir.
Dermapen tedavisinde amaç, ciltte adeta bir tutkal görevi görerek cildin esnekliğini sağlayan kollajen üretiminin artırılmasıdır.
Dermapen tedavisi ile ciltte kontrollü bir tahribat yaratılır.Bu kontrollü tahribat, cildimizdeki kollajen üretiminden sorumlu hücreleri (fibroblastlar) uyararak cildin genel kalitesinin artmasına yardımcı olur.
Aslında cilt dermapen uygulaması sonucunda oluşan tahribattan dolayı kendini tedavi etmeye çalışmakta ve bunda başarılı olarak daha diri bir cildin gelmesini sağlamaktadır.
Böylelikle burun cildinizde 2-3 ayda sıkılaşma görebilirsiniz.


3- Karbondioksit Franksiyonel Lazer
Fraksiyonel lazerler, deriye lazer ışığını minik çaplı sütunlar halinde gönderir. Lazer ışınları minik sütunlar boyunca deride ısı hasarı yaratır. Bu sütun halindeki hasar alanlarının etrafındaki deri alanları sağlam kalır. Isı hasarı görmüş alan, etraftaki sağlam deriden gelen hücrelerle hızla onarılır. Karbondioksit(CO2) lazer uzun dalga boyu olması nedeniyle, cildin derinlerine inebilir.
Burun yüzeyine uygulandığında üst tabakayı soyup attığı İçin her seansta bir kat daha incelmiş ve sıkılaşmış bir cilt görebiliriz. Karbondioksit lazer kış aylarında yapılması uygundur. Cildin durumuna göre 3-4 seans 3’er hafta ara ile yapılabilmektedir.




4- A Vitamin Tedavisi
A vitamini tıp da bir çok alanda ve amaç ile kullanılmaktadır. Bunlardan birisi de cildi inceltmek ve sivilce tedavisidir. A vitamini cildimizin yüzeyinde bulunan yağ gözeneklerini küçülterek sıkılaşmasını ve cildin incelemesini sağlamaktadır. A vitamini kullanımı Doktorunuzun tavsiyesi ile olmalıdır. Dozuna ve cildinizin ne kadar ihtiyacı olduğunu karar verip belirli periyotlar ile takip edilerek süreç ilerlemelidir. Tedavinin tamamlanma süreci 3-4 aydır.


 Bahsettiğimiz bütün yöntemler birbirinden farkı kalın deri tedavi yöntemleri olup,  doktorunuzun tavsiyesi ile bir tedaviye başlamalısınız.


Referanslar
www.suleymantas.com.tr
www.drsuleymantas.com
www.tasklinik.com



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HOW TO CHOOSE THE BEST RHINOPLASTY SURGEON?

Thick skinned rhinoplasty