SAÇ EKİMİ

SAÇ EKİMİ

Her yıl binlerce kişinin talep ettiği saç ekimi uygulaması ülkemizde de sıklıkla yapılıyor. Hatta saç ekimi mevzu bahis olduğunda Türkiye, dünya çapında en çok tercih edilen ülkelerin başında yer alıyor.




Peki;
Saç ekimi nedir?
Kimlere yapılabilir?
Teknikleri ve yöntemleri nelerdir?
Nasıl uygulanır?
Tedavi süreci ve dikkat edilecekler nelerdir?

Bu blog yazımızda saç ekimi ile ilgili yukarıda merak edilenleri detaylandıracağız. Faydalı olması umar, keyifli okumalar dileriz.

Saç Ekimi Nedir? 
Günümüzde 50 yaş üstü erkeklerin %50'sinde saç dökülmesi görülmektedir. Sadece erkeklerde değil kadınlarda da saç kaybı ve saç dökülmesi ciddi boyutlardadır.
Saç kaybı na neden olan başlıca sorunları aşağıda maddelendirebiliriz;
  • Stres
  • Geçirilen bir kaza
  • Genetik faktörler
  • Yaşın ilerlemesi
  • Vitamin, demir ve mineral eksiklikleri
  • Yanlış şampuan kullanımı
  • Saç kaybına sebep olacak herhangi bir hastalık
  • Kullanılan ilaçlar
  • Hamilelik
  • Menopoz
Saç ekimi uygulaması; saç nakli , saç transferi gibi bir çok isimle anılabilir. İsimler farklı olsa da uygulamanın esas amacı, saç dökülmesi olan alanlara kelliğe dirençli olan göğüs - bacak - kol - genital bölge ve özellikle enseye yakın başın arka bölgesinden alınan saçların taşınması, nakledilmesi veya ekilmesidir.
Kullanılacak olan saç köklerinin alınması için en çok tercih edilen bölge başın arka tarafında enseye yakın olan bölgedir. Erkeklerde bu bölgedeki saç kökleri dihidro testosteron hormonuna duyarsız olduklarından daha az dökülürler. Ancak kadınlarda, erkeklerdeki gibi dökülmeme özelliğine sahip bir bölge bulunmamaktadır.


Saç Ekimi Yöntem ve Teknikleri Nelerdir? 
Saç transferi için kullanılan yöntemlerden ilki FUT yöntemidir. 


FUT yöntemi; 1-4 hücre içeren doğal saç köklerinin alınıp grup halinde transfer edilmesidir. Ancak bu yöntem şuanda tercih edilmemektedir. Teknolojinin ilerlemesiyle FUT yönteminin ardından birçok teknik ve yöntem geliştirilmiştir. Günümüzde saç nakli uygulamalarında en çok tercih edilen yöntem ve teknik FUE ve DHI'dır. 

FUE ve DHI yöntemi; FUE ve DHI yönteminde, FUT tekniğinin aksine  izsiz ve dikişsiz olarak gerçekleştirilmektedir.  FUE yönteminde DHI adı verilen bir kalemvari cihaz ile saç köklerinin donör bölgeden tek tek alınmasıdır. Yani, DHI bir ekim tekniğidir. FUE yönteminin dünyada kullanımı zaman geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Başarı oranının ve saç köklerinin güçlü olması sebebiyle saç ekimi işleminden sonra saçlar dökülmez.


Nasıl Uygulanır?
Saç transferi uygulamasına başlamadan önce ekimi yaptıracak olan kişinin acı hissetmemesi için lokal anestezi uygulanır. Bölgeden toplanan saç kökleri (greftler) saç ekimi yapılacak olan bölgeye nakledilir.
Nakil işlemi sadece kafa ve baş bölgesine değil, sakal, bıyık, kaş, kirpik bölgelerine de yapılabilmektedir.

Tedavi Süresi Nasıldır?
Saç nakli uygulamasından sonra tedavi süreci ve dikkat edilmesi gerekenler şöyledir;

  • İşlem süresi 6-10 saattir.
  • Toplam iyileşme süreci 7-10 gündür.
  • Saç nakli uygulamasından sonra 10 gün boyunca saçlar çok dikkatli yıkanmalıdır.
  • Kabuklanma, kızarıklık, kaşıntı ve şok dökülme beklenen etkilerdir.
  • Saç nakli sonrası beslenmeden, gündelik aktivitelere,alkol sigara kullanımından, cinsel hayata kadar birçok noktaya dikkat edilmelidir.
  • 6 ay itibari ile gözle görülür bir uzama görülmekte ve nihai sonuç 1 yılda alınmaktadır.


TAŞ Estetik Cerrahi Kliniği olarak diğer uygulamalarımızda olduğu gibi saç ekimi uygulamasında da başarılı sonuçlar elde etmeyiz. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Doç. Dr. Süleyman TAŞ Hocamızın önderliğinde, uzman kadromuz ve son teknolojiye en uygun yöntem ve teknikler ile bir çok kişinin saç sağlığına kavuşmasına yardımcı olmakta ve hayatına dokunmaktayız. Sizlere en iyi hizmeti vermek için buradayız. Merak ettiklerinizi blog yazımızın altına yazabilir ve bizlere ulaşabilirsiniz.


Referanslar;
https://tashairclinic.com/
https://www.suleymantas.com.tr/sac-ekimi/
https://www.instagram.com/tashairclinic/







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HOW TO CHOOSE THE BEST RHINOPLASTY SURGEON?

Thick skinned rhinoplasty